СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

Михайло Стегура : Турнір імені Андрія Гаваші я розглядаю як головний іспит до ДЮФЛ України.

Після чергового тренування команди СДЮСШОР  U- 15 ми поспілкувались із тренером цього колективу Стегурою Михайлом Михайловичем.
– Михайло Михайлович минулий сезон в ДЮФЛ України ви завершили на 7-ій сходинці. Хоча по якості гри ви як мінімум не поступались своїм опонентам, які посіли значно вищі місця в турнірній таблиці. Як гадаєте по якій причині не вдалось посісти вищу сходинку ?
– Однією з найвагоміших причин я вважаю провальний старт минулорічного чемпіонату ДЮФЛ України. Адже після перших 4-ох турів ми були на останьому місці. Команда на той момент була в нас практично нова. Причиною такого старту була дуже слабка зіграність команди, ми ще не адаптувались до матчів всеукраїнського рівня. Але згодом через матчі обласного ДЮФЛ ми змогли награти основний склад, гравці зрозуміли, що від них вимагається і почали давати по трохи позитивний результат. Також я вважаю, що завдяки хорошим зимовим підготовчим зборам ми в другому колі показали досить не поганий результат.
– Як будете готуватись до чемпіонату України ?
– 2-го серпня ми їдемо на збори в Сваляву і будемо там готуватись 8 днів. Цей збір завершиться грою проти Михайловців. А після зборів ми будемо брати участь в турнірі імені Андрія Гаваші. Взагалі цей турнір я розглядаю як головний іспит до ДЮФЛ України, адже рівень команд-учасників на цьому турнірі дуже хороший.
– Над якими ігровими компонентами в першу чергу плануєте працювати на зборах ?
– Над фізичною підготовкою ми вже встигли плідно попрацювати в Ужгороді. Провели багато бігової роботи, займались аеробікою. А в Сваляві вже буде награвання різних тактичних моментів та ігрових епізодів і звичайно ж награвання основного складу.
– З якими суперниками плануєте провести спаринги протягом зборів?
– Як я вже зазначив буде цікава гра з Михайлівцями. Також буде можливість зіграти з київською командою ДЮСШ №15, з двома місцевими свалявськими командами. Можливо ще зіграємо з старшими або молодшими партнерами по СДЮСШОР. Одним словом з товариськими матчами проблем не буде.
– Чи задоволені ви умовами для підготовки у літнє міжсезоння ? 
– В Ужгороді ми проводимо тренувальний процес на стадіоні “Спартак” та в загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернат. І в цих місцях завдячуючи керівництву закарпатського управління молоді та спорту та керівництву СДЮСШОР в нас є все необхідне для професійного зростання гравців. А в Сваляві в нас також будуть хороші умови. Насамперед, це стосується футбольного поля. Ми будемо тренуватись на центральному стадіоні, а як відомо якість газону там чудова. Проживати будемо поблизу стадіону тому все буде зручно та близько.
– Які на ваш погляд позиції потребують підсилення ?
– Насамперед мене цікавить центральний нападник, адже наш основний нападник, який грав в минулому сезоні пішов від нас в одну з угорських команд. Та флангові гравці. Взагалі потрібно додати, що в нас є можливість брати футболістів з інших областей України. Адже в нашій школі є вся необхідна інфраструктура для комфортного проживання та навчання молодих футболістів і в цьому плані ми ніяк не поступаємось провідним футбольним школам України.
– Розкажіть детальніше про нових гравців вашої команди ?
– В нас з`явилося декілька гравців, які поповнили склад команди. Це хлопчик з Давидкова, який грає на позиції флангового півзахисника. Він був одним з лідерів своєї команди, а ця команда вийшла у фінальну частину. Володіє певною креативністю та рішучістю на футбольному полі. Є новенький хлопчик з команди “Сільце”, яка стала чемпіоном нашої області по 2002-му році. Він грав в основному складі і не погано зарекомендував себе на матчах ДЮФЛ Закарпаття. Також приєднався до наших тренувань цікавий для мене центральний нападник із Кушниці. Ці гравці є перпективними, але всім їм потрібно сильно прогресувати щоб закріпитись в нашій команді. Я з ними розмовляю, буду давати їм шанс в товариських матчах тому все буде залежити від них.
– Ну і на останок скажіть яке завдання ви ставите перед собою та своїми підопічними на ДЮФЛ України ?
– В першу чергу я думаю не про місця, а про якість гри своїх підопічних та їхній прогрес. Але звичайно про турнірну таблицю ми забувати не будемо і будемо намагатись здобувати максимум очок в кожному матчі. Завдання мінімум це зайняти не гірше місце ніж минулого року.