СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

Тарас Вайданич : Перед підопічними ставлю завдання попадання в трійку призерів нашої зональної групи.

Перед черговим тренуванням команди СДЮСШОР U-14, яке проходило на стадіоні “Спартак” ми поспілкувались із тренером Вайданичем Тарасом Васильовичем, який вже незабаром дебютує зі своїми підопічними в змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги України.
– Тарас Васильович нещодавно ви зі своєю командою більш ніж впевнено перемогли в розіграші турніру ДЮФЛ Закарпаття. На вашу думку наскільки сильно за своїм рівнем відрізняється обласний ДЮФЛ від всеукраїнського ДЮФЛ ?
– Нажаль в ДЮФЛ Закарпаття тільки декілька команд є дійсно добре підготовлені і здатні створити реальну конкуренцію на полі. Тому тільки два матча в першому колі і в другому колі були справді цікаві. А  інші суперники якихось реальних неприємностей нам не надали. Тому рівень цих змагань значно відрізняється.
– Як зараз готуєтесь до чемпіонату України ?
– З канікул ми вийшли з 20-го липня і відразу почали тренуватись у двохразовому режимі. В основному зараз ми працюємо над витривалістю. Зранку футболісти займаються над фізичними якостями, а після обіду ми працюємо над технікою. Також не забуваємо про роботу над силою : Це турніки, брусі і т.д. 29-го липня ми закінчуємо цей збір двохстороннім матчем. Далі з 3-го серпня по 11-те ми їдемо в селище Дубки, де розпочнемо другий етап наших підготовчих зборів. Після цього збору ми 12-го серпня плануємо поїхати в угорський Дебрецен де протягогом двох днів ми проведемо декілька спаринг-матчів.
– Над якими ігровими компонентами в першу чергу плануєте працювати на зборах ?
– Під час першого тренувального збору в Ужгороді як я вже казав ми працюємо в основному над витривалістю та фізичними якостями. На другому етапі наших зборів в Дубках ми будемо працювати над швидкістю гравців, будуть заняття з фітнесу та також будуть техніко-тактичні заняття і йще плануємо провести декілька матчів.
– З якими суперниками плануєте провести спаринги протягом цього періоду ?
– На жаль конкретної інформації на даний момент на рахунок всіх наших суперників в мене немає. Поки що ми вже домовились із словацькою командою з Міхайловців з якою проведемо матч 11-го серпня. Також є попередня домовленість про гру із Невицьким. Але в ідеалі я б хотів зіграти 4-5 матчів протягом всього підготовчого періоду.
– В яких умовах команда тренувалась в Ужгороді і які умови очікують на команду в Дубках ? 
– В Ужгороді ми тренувались на стадіоні “Спартак”. Цей стадіон є базовим для нашої команди і дуже приємно, що завдяки старанням керівництва СДЮСШОР та підтримки керівництва Управління управління молоді та спорту та всіх гілок влади Закарпатської ОДА на цьому стадіоні є вся необхідна інфраструктура для якісної підготовки моїх підопічних. Наразі команда забезпечена всім необхідним інвентарем для якісного проведення навчально-тренувальних занять. А в Дубках на нас теж очікують хороші умови. Навкруги нас буде гарна природна місцевість та ліс. Також там є велисопедні траси які ведуть вверх по горі, а це нам дуже підходить для бігової роботи. Ну і звичайно є футбольне поле для тренувань, яке знаходиться поблизу в Невицькому.
– Які на ваш погляд позиції потребують підсилення ?
– На даний момент мене турбує тільки позиція центрального захисника. На цю позицію в мене в команді є хороші кандидати, але мені треба буде просто визначитись хто з них буде грати в основі.
– Як у вас проходив процес відбору нових гравців до команди ? 
– 5-го та 12-го червня на стадіоні “Спартак” ми проводили перегляд футболістів, які мали бажання грати в нашій команді. Здебільшого на цей перегляд прибули запрошені мною гравці, яких ми вже досить давно знаємо і не мало часу за ними слідкували. Цих юних футболістів я запримітив ще на матчах турніру ДЮФЛ Закарпаття. Також дехто з цих новачків вже пробували виступати за СДЮСШОР на різних міжнародних змаганнях. Тому можливості цих новачків мені прекрасно знайомі. Також хочеться додати, що ми з радістю розглянемо кандидатури гравців з-за меж Закарпатської області. Адже в нас є всі необхідні умови для хорошого проживання та навчання, ні чим не гірші ніж у провідних футбольних академіях України.
– Скільки нових гравців з’явилось зараз у вашої команди ?
– В загальному до нашої команди приєдналося 11 футболістів.
– Ну і на останок скажіть яке завдання ви ставите перед собою та своїми підопічними на ДЮФЛ України ?
 – Звичайно це для нас буде перший рік виступів у цих змаганнях і команда в нас зараз значно оновилась. Футболістам як то кажуть потрібно зігратись та звикнути один до одного. Ну а плануємо поборотись за місце у першій трійці нашої зональної групи. Думаю нам це цілком під силу і саме таке завдання я ставлю перед своїми підопічними.