СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

ДЮФЛ України U-17. Напружена, але закономірна перемога СДЮСШОРа в закарпатському дербі.

Фотозвіт матчу дивіться в групі СДЮСШОР Ужгород на Facebook.
20-го жовтня на стадіоні “Автомобіліст” проходили матчі сьомого туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед команд вищої ліги. На глядачів вже другий тиждень поспіль очікувало справжнє закарпатське дербі. Адже ужгородський СДЮСШОР на своєму полі приймав “Мукачівську футбольну академію”. Першими на футбольний газон вийшли гравці вікової категорії U-17. З турнірної точки зору фаворитом перед матчем виглядали гості, адже мукачівці займають 6-те місце, в той час як ужгородці 9-те.
Початок зустрічі був за ужгородцями, вони відразу взяли м’яч під свій контроль і підбирали ключики до воріт гостей. Активним в дебюті матчу в складі господарів був Ференцик Вадим, який неодноразово брав на себе ініціативу, та саме від нього надходила постійна загроза для воріт мукачівців. Ближче до середини тайму гості вирівняли гру і створили декілька перспективних атакувальних випадів. Так на 26-ій хвилині Турецький Владислав змістився з лівого флангу в центр і небезпечно пробивав по воротах противників, однак в цьому епізоді чудову реакція продемонстрував голкіпер ужгородців Калай Андрій. СДЮСШОР також відповів. Після навісу з кутового Мадяр Віталій небезпечно пробивав головою, але на місті був страж воріт гостей. На 34-ій хвилині ужгородці не використали напевно найкращий момент в першому таймі. Після метушні в штрафному майданчику м’яч відскочив до Ференцика Вадима, який пробивав по воротах з 5-ти метрів, але в цьому епізоді чудово зіграв воротар мукачівців Кундрик Степан, який врятував свою команду від пропущеного голу і перевів м’яча на кутовий. Під кінець першого тайму “МФА” розіграла чудову та швидку контратаку в якій на ударну позицію вибіг Добош Михайло і з 12-ти метрів пробивав по воротах ужгородців, однак чудово в черговий раз зіграв Калай Андрій.
Другий тайм мукачівці розпочали напрочуд активно. Вже на 43-ій хвилині гравець гостей Фляшко Михайло небезпечно пробивав з 18-ти метрів, але круглий розминувся з стійкою воріт. В середині тайму підопічні В’ячеслава Пінковського вирівняли гру і навіть забили гол. На 24-ій хвилині результативну атаку розпочав Мадяр Віталій, який віддав пас на Зизича Андрія і останній виконав чудовий навіс з правого флангу чітко на голову Ференцика Вадима. Вадим на дальній стійці замкнув навіс партнера і вивів свою команду вперед. Після забитого голу мукачівці почали активніше грати в атакувальній фазі, але тут потрібно віддати належне оборонцям СДЮСШОРа, які своєю холоднокровною та надійною грою не дали супернику забити гол. Взагалі в другій половині другого тайму на полі була максимально жорстка та безкомпромісна гра і це не дивно, адже кожна з команд хотіла перемогти за будь-яку ціну. Градус напруженості в цій грі моментами зашкалював і арбітру не рідко доводилось заспокоювати гравців жовтими картками. Мукачівці під занавіс гри мали можливість звести гру до нічиєї. Після навісу з лівого флангу Яворський Павло небезпечно пробивав головою, але влучити в рамку воріт не зумів.
Як підсумок напружена, але заслужена перемога ужгороського СДЮСШОРу з рахунком 1:0.