СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

СДЮСШОР НА FRAGARIA CUP – 2017

З 2-го по 6-те липня в словацькому місті Пряшів відбувся щорічний міжнародний турнір по футболу «FRAGARIA CUP».  Це великий та відомий по всій європі міжнародний турнір, який проводиться у 8-ми вікових категоріях починаючи з U-8 і закінчуючи U-15. Як і кожного року представляти СДЮСШОР поїхали декілька команд. Серед них були : СДЮСШОР U-8 тренер Шанта Іван Федорович, СДЮСШОР U-9 був представлений одразу двома складами тренерує хлопців Шукаль Юрій Юрійович і СДЮСШОР U-12 тренером яких є Орос Василь Юрійович.
Серед всіх команд СДЮСШОРу найкращий результат продемонстрували підопічні Ороса Василя. У своїй віковій категорії U-12 хлопці з-поміж 24-ох команд зайняли 2-ге місце. Спочатку на груповій стадії СДЮСШОР U-12 набрав 19 очків і посів друге місце тим самим забезпечивши собі вихід з групи. В 1/8 фіналу ужгородці зустрілись із командою з Польщі  «UKS Polonia Slubice», яку перемогли з рахунком 1-0. В четверть фіналі СДЮСШОРівці переграли однолітків з сусідньої Словаччини «Matejka Kinder Team» з таким самим рахунком 1-0. В півфіналі СДЮСШОР зустрічався з другим складом команди «FK Minsk II», в результаті переміг із мінімальним рахунком 1-0 і оформив вихід у фінал, де мав зіграти з командою першого складу «FK Minsk I». Фінал був уже напруженим. Перший тайм був повністю рівний моменти для взяття воріт були як в однієї так в іншої команди. Ужгородці навіть забили гол, але арбітр зустрічі не зарахував його через офсайд. В другому таймі СДЮСШОР повністю заволодів ігровою ініціативою і мав декілька хороших напівмоментів, але то воротар білорусів грав надійно то фортуна була на їхньому боці. Як підсумок основний час матчу завершився з нульовою нічиєю і все вирішила серія пенальті в якій більш влучнішими були Білоруси. Після матчу головний тренер ужгородців Орос В.Ю. зазначив: «В цілому я дуже задоволений цим результатом і діями своїх підопічних впродовж турніру, хоча мушу визнати, що головною нашою проблемою була кадрова недостатність наших футболістів. Адже по різним причинам декілька гравців основного складу не потрапили на турнір, не дивлячись на це результат в нас вийшов не поганий, хоча якщо б були всі гравці то ми скоріш за все були б першими».
Команда  СДЮСШОР U-9, як ми вже наголошували була представлена одразу двома складами. «СДЮСШОР – А» в групі посіли друге місце і в 1/8 фіналу зустрічались з командою з румунії «Academia Atletico Madrid – filiala Timisoara». В цій грі ужгородці поступились з рахунком 3-1, також потрібно додати, що саме ця румунська команда виграла турнір. «СДЮСШОР – В» показавши хорошу гру та продемонструвавши характер теж вийшла із своєї групи з 4-го місця. В  1/8 фіналу наші хлопці попали на досить сильну польську команду «Juventus Academy Bydgoszcz ». Нажаль для нас ця гра завершилась поразкою для ужгородців з рахунком 4-1.
У віковій категорії U-9 також був свій представник головним тренером якого є Шанта Іван. У своїй групі маленькі СДЮСШОРівці зайняли 2-ге, хоча потрібно зауважити, що атакуюча лінія підопічних Івана Шанти прекрасно провела груповий етап. Адже в 7-семи матчах СДЮСШОР відзначився у воротах противника 23 рази і це був найкращий результат у групі –А. В 1/8 фіналу на наших хлопчиків очікувала потужна команда «FK Minsk». Ужгородці продемонстрували чудову та гідну гру, але нажаль не отримали позитивний для себе результат і в підсумку поступились майбутнім фіналістам турніру з мінімальним рахунком 1-0.