СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

Завершення першого міжнародного турніру “Кубок Закарпатія”.

Ось і завершився дебютний міжнародний турнір “Кубок Закарпатія”, який зібрав 8 чудових команд. Ці команди протягом 5-ти днів вирішували хто з них отримає золоті нагороди та почесне звання першого переможця міжнародного турніру з футболу “Кубок Закарпатія”. Разом з фінальним матчем, на штучному полі в смт Середнє відбулися й інші стикові матчі, які і вирішили остаточні підсумкові місця всіх команд.
Матч за 7 місце: ДЮСШ «Зінедін» (Ужгородський район) – СДЮСШОР (Ужгород)  1 : 1 (пенальті 1:3)
Підопічні Михайла Стегури здобули свою першу перемогу на цих змаганнях. Хоча слід зазначити, що сама гра виявилась не простою для обох команд. Це і не дивно, адже в матчі за 7-ме місце зустрічались дві ужгородські команди, а отже на полі було справжнє дербі. «Зінедін» відкрив рахунок в матчі в середині першого тайму. Після пропущеного голу СДЮСШОРівці намагались відновити паритет на табло і це їм вдалось. Як зазначив головний тренер СДЮСШОР U-15 Михайло Стегура, що на результат матчу повпливали вдало використані заміни, які були проведені в перерві матчу. В другому таймі СДЮСШОР став грати активніше та вже під кінець матчу нападник СДЮСШОР Бабич Іван скористався помилкою захисника “Зінедіну”, і вийшовши на побачення з голкіпером, відправив м`яч в сітку воріт. Справа дійшла до пробиття післяматчевих одинадцятиметрових ударів у виконанні, яких вправнішими виявились гравці СДЮСШОР.
Головний тренер СДЮСШОР U-15 Михайло Стегура поділився враженнями від турніру : “Сам турнір був проведений на високому рівні, дуже хороші команди з`їхались на ці змагання, проти яких цікаво було грати і в матчах з якими відразу видно слабкі сторони своєї команди над якими потрібно наполегливо працювати. Але мушу зазначити, що я не задоволений тим результатом, який ми досягли. В першу чергу, я не задоволений тим, що команда розбалансовано підійшла до “Кубку Закарпатії”. Під час всього турніру ми відчували кадрові проблеми, адже декілька гравців основного складу захворіли. І все це вилилось в такий результат. Хоча були і позитивні відрізки в матчах з “Арсеналом” та “Вардою”, які продемонстрували, що команда може грати якісно. Також я задоволений тим як гравці проявили характер в матчі проти “Зінедіна” і дотиснули суперника на останніх хвилинах.”
Матч за 5 місце: ФК «Карпати» (Львів) –  СДЮШОР «Зміна-Оболонь» (Київ)   2 : 0
Матч за 3 місце: ФК «Арсенал» (Київ) – ФК «Зірка» (Київ)   3 : 1
ФІНАЛ: «Варда» (Кішварда) – МФА (Мукачево)    2 : 3
Організаційний комітет змагань визначив найкращих гравців по амплуа :
Кращий воротар – Переганець Зден «Варда» (Кішварда)
Кращий захисник – Бєляков Артем ФК «Арсенал» (Київ)
Кращий півзахисник – Думанський Олександр ФК «Зірка» (Київ)
Кращий нападник – Шокун Олег МФА (Мукачево)
Голова організаційного комітету турніру “Кубок Закарпатія” Вадим Дьордь : “Я рахую, що дебютний турнір “Кубок Закарпатія” пройшов вдало по деяких причинах. По-перше, всі команди-учасники були приблизно однакового рівня, а це означає, що всі матчі були безкомпромісні та дуже цікаві для футбольного глядача. По-друге, матчі проходили на хорошому, якісному футбольному полі. І по-третє, під час всього турніру чудово відпрацювали арбітри, які обслуговували матчі. Після завершення турніру тренери та представники команд залишились задоволеними рівнем організації та проведенням цього турніру і запевнили, що в майбутньому мають намір знову приїхати до нас вже на другий “Кубок Закарпатія”, це і не дивно, адже цей турнір в першу чергу приніс користь тренерам команд при підготовці до весняної частини ДЮФЛ України та чемпіонату Угорщини. Під час змагань я побачив посмішку та радість юних футболістів від невимушеного спілкування в дружній атмосфері зі своїми ровесниками з інших команд, від можливості грати на хорошому, якісному полі, а це і є для мене важливою оцінкою, адже дітки отримали велике задоволення від цього турніру.  Користуючись нагодою хочу висловити слова вдячності керівнику Федерації Футболу Закарпаття Івану Петровичу Дурану, який ініціював проведення першого міжнародного дитячо-юнацького футбольного турніру “Кубок Закарпатія” та всім підрозділам Федерації Футболу Закарпаття. Також хочу подякувати президенту ФК “Середнє” Чопику Сергію Миколайовичу за надану можливість проводити матчі на якісному футбольному полі, арбітрам за відмінний арбітраж впродовж усього турніру, всім представникам ЗМІ за оперативне висвітлення всіх турнірних перепетій, та всім іншим хто допомагав в організації змагань. Від імені всіх організаторів цього турніру хочу привітати команду МФА U-15 з міста Мукачево з перемогою в дебютному турнірі “Кубок Закарпатія” та побажати їм подальших успіхів на футбольних полях.”