СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

Фінальні результати 5-го міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші.

Ось і завершився 5-ий міжнародний дитячо-юнацький турнір на честь Андрія Гаваші. Вперше в історії проведення цього турніру обидві команди СДЮСШОР вікових категорій U-17 та U-15 дійшли до фінальної стадії змагань. Зважаючи на престижність цього турніру, можна вважати, що сама участь у фінальному матчі це вже безперечний успіх для ужгородського СДЮСШОР. 
Пропонуємо ознайомитись із результатами матчів за підсумкові місця :
U-15
Матч за 11–12 місце
ФК «KАС 1909» (Клагенфурт) – МФА «Мункач» (Мукачево) – 3:3 (4:3)
Матч за 9–10 місця
ФК «Варда» (Кішварда) – ФК «Бранденбург» (Бранденбург) – 0:2
Матч за 7–8 місця
ФК «Маккабі» (Нетанья) – ФА Йожефа Божика «Спартакус» (Ніредьгаза) – 0:0 (5:3)
Матч за 5–6 місце
ДЮСШ-15 (Київ) – ДЮФШ «НК Карпати» (Львів) – 0:2
Матч за 3–4 місця
ФК «Динамо» (Київ) – ФК «Чорноморець» (Одеса) – 1:3
Фінал
ФК «Шахтар» (Донецьк) – СДЮСШОР (Ужгород) – 0:0 (за пен. 4:2)
Фінальний матч серед команд вікової категорії U-15 вийшов по-справжньому емоційним, драматичним та багатим на емоції. Обидві команди розпочали матч спокійно. Справжніх небезпечних моментів глядачі чекали довго, натомість було багато боротьби та дрібних фолів у центральній частині поля. Було помітно, що футболісти обох команд розуміли статусність цього матчу і деколи аж занадто сильно боялись допустити фатальну помилку і грали максимально просто. У першому таймі на полі була абсолютно рівна гра. Моментами “Шахтар” створював перспективні атаки, а деколи і СДЮСШОР загострював гру. Хороші напівмоменти для взяття воріт у складі СДЮСШОР мали: Селеш Крістіан, Крижан Іван, Кічун Євген, Крільо Юрій. Вже під кінець матчу напевно найреальнішу нагоду аби забити гол мав Кічун Євген. Балаж Олександр віддав чудовий пас на Кічуна Євгена, однак останній з гострого кута з 8-ми метрів влучив у зовнішній бік сітки воріт. Справа дійшла до післяматчевих пенальті у яких кращими були гравці донецького “Шахтаря”. Таким чином, “Шахтар” займає перше місце, а СДЮСШОР друге. Варто відзначити, що у номінації кращий бомбардир турніру переміг Крістіан Селеш і оргкомітет змагань визначив найкращим гравцем фінального матчу у складі СДЮСШОР був Богдан Макара.
Головний тренер СДЮСШОР U-15 Тарас Вайданич: ” Вийшла по-справжньому важка гра. Хлопці проявили характер і показали, що на Закарпатті є дитячо-юнацький футбол, який розвивається в правильному напрямку. На жаль, сьогодні ми поступились в серії пенальті, а це завжди лотерея, але “кривити душою” я не буду і скажу, що результатом команди на цьому турнірі я задоволений. Також мені сподобалась якість гри, яку демонстрували мої підопічні впродовж цих змагань. І цей турнір показав, що наша команда рухається в правильному напрямку і майбутні перемоги в нас попереду. “
U-17
Матч за 7–8 місце
ФК «KАС 1909» (Клагенфурт) – ДЮФК «Атлетик» (Одеса) – 0:2
Матч за 5–6 місця
ФА Йожефа Божика «Спартакус» (Ніредьгаза) – ФК «Чорноморець» (Одеса) – 2:1
Матч за 3–4 місце
ФК «Варда» (Кішварда) – МФА «Мункач» (Мукачево) – 0:4
Фінал
ДЮФШ «НК Карпати» (Львів) – СДЮСШОР (Ужгород) – 4:0
До середини першого тайму рахунок був нульовим. Перший гольовий момент в матчі створили ужгородці. Нападник ужгородців Мердєєв Вадим в підкаті відібрав м’яч у захисника, вийшов на побачення з воротарем, але воротар зумів парирувати удар нашого форварда. За декілька хвилин другий гольовий момент створюють підопічні Володимира Мухлиніна. Після метушні в штрафному майданчику Адріан Мігалко лежачи на землі зумів нанести удар, однак вже з самої лінії воріт круглого вибив гравець львів’ян. У ці хвилині СДЮСШОР значно переважав “Карпат”. На 33-ій хвилині ще один стовідсотковий момент не використовують ужгородці. Дочинець Роман подав на Мардєєва Вадима і останній в пробивав без перешкод в падінні головою, однак м’яч пролетів зовсім трохи воріт. Надалі в цьому матчі спрацювало правило “не забиваєш ти, забивають тобі”. На останній хвилині першого тайму львів’яни забили гол. СДЮСШОР розпочав другий тайм дуже активно і вже на 42-ій хвилині Мукомела Євген небезпечно, але мимо пробивав з гострого кута з 7-ми метрів. Ужгородці дуже хотіли зрівняти рахунок і великими силами атакували, саме тому “Карпати” забили 2-ий і 3-ій гол на котратаці. На 56-ій хвилині проти Роботишина Василя порушили правила у карному майданчику “Карпат”, але на жаль, Дочинець Роман не зумів відновити інтригу в цій грі. За декілька хвилин той таки Роботишин Василь вийшов віч-на-віч з кіпером львів’ян, однак Василь пробив мимо воріт. Уже під занавіс матчу “Карпати” забили 4-ий гол у цьому матчі. Дивним вийшов фінал, адже львів’яни напевно використали всі свої гольові можливості в цьому матчі, а ужгородці створили 5-6 стовідсоткових гольових нагод, а забити не зуміли. Також нам всім приємно відзначити, що гравці СДЮСШОР були визнані найкращими у наступних номінаціях :
Найкращий нападник турніру – Станіслав Коваль
Найкращий бомбардир турніру – Роман Дочинець
Найкращий гравець фінального матчу у складі СДЮСШОР : Роботишин Василь
Головний тренер СДЮСШОР U-17 Володимир Мухлинін : “Щодо фінального матчу, то нам сьогодні дуже не щастило з реалізацією моментів. Плюс не встигли відновитися від учорашньої гри на важкому полі та впевнено діяв воротар «Карпат». Але друге місце на турнірі – теж високий результат”.
Голова організаційного комітету змагань, а також директор СДЮСШОР Вадим Дьордь : “Турнір пройшов на дуже хорошому рівні. Ми сьогодні були присутні на чудовому стадіоні “Минай-Арена” і команди, які зійшлись у фіналі продемонстрували якісний та змістовний футбол. найголовніше, що всі команди отримали хорошу ігрову практику проти сильних суперників, перед початком своїх чемпіонатів у своїх країнах. І зазначу, що ми виконали 99% своїх задумів і планів на цей турнір. В організації цього турніру було задіяно багато людей і я всім дуже вдячний за допомогу. І нам приємно, що тренери всіх команд дуже схвально відгукуються про цей турнір. Як директор СДЮСШОР скажу так: участь наших команд в цьому турнірі ми в першу чергу розглядаємо як один з останніх і найважливіших етапів при підготовці до чемпіонату ДЮФЛ України. Завданням перед тренерами на цьому турнірі була награти ігрові схеми та основні склади, які вони як тренери планують задіювати в чемпіонаті ДЮФЛ України. І дивлячись на те, що наші команди сьогодні зіграли у фіналах, то я скажу, що тренери на правильному шляху. Однозначно я задоволений, результатом і найголовніше рівнем гри, який продемонстрували обидва наші колективи. Єдине нам трохи не вистачило сьогодні футбольної вдачі, адже команда СДЮСШОР U-15 програла в серії післяматчевих пенальті і наша команда СДЮСШОР U-17 створили багато гольових моментів, але на жаль не зуміла їх реалізувати, і тоді рахунок міг би бути іншим. Сьогоднішній успішний результат це показник вдалої роботи всієї нашої школи і в подальшому ми будемо рухатись тільки вперед. Робити все, щоб дітки себе відчували комфортно в нашій школі і створювати всі необхідні умови для якісного навчально-тренувального процесу наших команд”.