СДЮСШОР З ФУТБОЛУ УЖГОРОД

СДЮСШОР WU-15 прийняв участь у фінальній частині у Кубку дівочої ліги України з футболу

з 10-го по 12-те травня у місті Хуст проходила фінальна частина Кубку дівочої ліги України з футболу серед команд вікової категорії WU-15. Серед чотирьох щасливчиків, які пробились до фінальної частини була і наша СДЮСШОР WU-15 під керівництвом тренерів Крістіни Костевки та Анастасії Сірмай.
10-го травня наша команда проводила півфінальний матч проти збірної Вінницької області. У першому таймі була доволі рівна гра. СДЮСШОРвці грали здебільшого від оборони і шукали свій шанс у швидких контратаках. В одній з таких контратак Леспух Каріна за рахунок індивідуальних дій вийшла віч-на-віч з воротарем гостей, але влучила на жаль, у перекладену воріт. В цілому у першому таймі СДЮСШОРівці продемонстрували змістовний та добротний футбол.  За декілька хвилин знову Леспух Каріна виривалась на побачення з кіпером, однак капітан команди гостей грубо порушила правила і мала бути вилучена з поля за позбавлення очевидної можливості забити гол. Арбітриня матчу по незрозумілим причинам проігнорувала цей епізод. Також зазначимо, що під час матчу тренер Вінницької команди неодноразово звертався із вигуками до власних футболісток із закликами грати грубо, та жорстоко проти наших дівчат. У свою чергу арбітриня матчу ігнорувала численні грубі порушення правил. Після таких “професійних” вказівок тренера противника, нам довелось зробити дві заміни наших провідних гравчинь, адже вони отримали травми. Ці заміни негативно повпливали на подальший хід матчу і гра СДЮСШОРу розладилась. Як підсумок, збірна Вінницької області перемогла з рахунком 5:0.
12-го травня СДЮСШОРівці грали матч за третє місце проти команди “Ладомир” з міста Володимир. На жаль, після півфінального матчу наші дівчата не змогли відновитися. Сказалися взнаки численні травми та відсутність рівноцінних замін і в підсумку команда “Ладомир” здобула перемогу з рахунком 6:0.
Як підсумок, СДЮСШОР WU-15 посів 4-те місце у Кубку дівочої ліги України з футболу. Цей результат є безсумнівно успішним та навіть історичним, адже вперше в футбольній історії Закарпаття, команда з нашого краю потрапила до четвірки найкращих команд України.
Зазначимо, що перемогу у Кубку дівочої ліги України здобула команда “Кривбас” з міста Кривий Ріг. Вони у фінальному матчі впевнено обіграли збірну Вінницької області з рахунком 3:0.
Також відзначимо, що Каріна Леспух отримала приз найкращої нападниці турніру. Окрім цього, наші дівчата Івасько Дарина та Леспух Каріна отримали виклик до збірної України WU-15.
По закінченню турніру ми поспілкувались із тренером команди СДЮСШОР WU-15 Крістіною Костевкою з приводу виступів команди у Кубку дівочої ліги України з футболу  : 
Як би ви оцінили виступ команди у фінальній частині ?
  • У фінальній частині були представлені дуже сильні команди. Я скажу відверто, команди “Ладомир” та “Кривбас” на даному етапі сильніші за нас, тому, що в них зібрані найкращі футболістки з всієї України, а ми розвиваємо жіночий Закарпатський футбол і у нашій команді грають виключно дівчата з нашого краю. Не дивлячись на це ми все одно намагались демонструвати свої найкращі якості. Також мушу визнати, що після чвертьфінального матчу у у наших дівчат спостерігалось деяке емоційне вигорання і виснаження, що також відзначилось на результатах. Є декілька приємних моментів. До прикладу, за підсумками матчів у фінальній частині, дві наші футболістки отримали виклик до збірної України WU-15, мова йде про Івасько Дарину та Леспух Каріну, а Леспух Каріна отримала йще приз найкращої нападниці турніру. Це для СДЮСШОР дуже престижно.
Згадуючи півфінальний матч, що на вашу думку не вистачило команді щоб пробитись до фіналу ?
  • Думаю, що не вистачило спортивної злості, адже після першого тайму рахунок був 0:0 і команда доволі не погано грала, та мала декілька моментів для взяття воріт, які на жаль не вдалось реалізувати. Окрім цього, вважаю, що у другому таймі суперниці грали занадто жорстко і арбітр матчу часто помилявся, і не карав їх за грубі порушення правил. Мої дівчата не витримали такого напору, жорсткості та подекуди навіть відверто грубої гри і як підсумок поступились суперницям.
Наскільки ви задоволені виступом команди в цілому у Кубку дівочої ліги України з футболу ?
  • Дуже задоволена, адже ми з дівчатами пройшли довгий та важкий шлях до четвірки найкращих команд України.  Я пам’ятаю як перед самим початком турніру ми з директором Вадимом Івановичем розмовляли про результати жеребкування і він сказав, що ми маємо бути у фінальній частині, адже вона проводиться у нас на Закарпатті. Я звичайно погодилась, але не очікувала, що так воно і буде. Я хочу подякувати своїм підопічним за їхню самовіддану гру, за прекрасні емоції від наших перемог у цьому турнірі. Також хочу подякувати колективу та дирекції СДЮСШОР за їхню підтримку та віру у нас.